2013. december 22., vasárnap

Ma van az első napja a négyhetes „Tanulj meg gondolkozni és beszélni angolul” kurzusnak.


Ezt a tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik jártak már angolórákra, de még nem tanultak meg beszélni angolul.

A négy hét alatt házi feladatokat fogtok kapni. Akár 1 -3 órát is kell szánnotok naponta az angol nyelv gyakorlására.

Azonban ha követitek az utasításokat, négy hét elteltével elkezdtek (alapvető szókincs és nyelvtan használatával) beszélni angolul.


1. hét, 1. nap

1. Vegyétek át az Egyperces tréningek közül a másodikat. Ezt addig kell memorizálnotok, amíg el nem tudjátok mondani fejből legalább 40 másodperc alatt. (Ne kezdjetek bele újabb gyakorlatba mindaddig, amíg nem tudjátok ezt a tréninget elmondani folyékonyan!)





2. Gyakoroljátok ugyanennek a tréningnek egy újabb változatát, úgy mintha ti volnátok Mike. Ismételjétek mindaddig, amíg nem tudjátok elmondani legalább 40 másodperc alatt folyékonyan.
Ha képesek vagytok a gyakorlás után 3-szor vagy 5-ször ugyanígy ezt a tréninget elmondani, akkor már tökéletesen tudjátok
Folytassátok a tréning ismétlését 10-20-szor.

(It's 8 o'clock. I'm at home. I'm drinking tea. It's 9 o'clock. I'm not at home. I'm going to work. It's 10 o'clock. I'm at work. I'm working. It's 11 o'clock. I'm at work. I'm not working. I'm drinking coffee. It's 6 o'clock. I'm not at work. I'm not at home. I'm in a pub. I'm drinking beer. It's 8 o'clock. I'm at home. I'm watching TV and drinking tea.)


3. Ellenőrizzétek, hogy képesek vagytok-e gondolkozni és beszélni angolul ezzel az újabb gyakorlattal, amely alapjaiban nagyon hasonlít az előzőre. A gyakorlat a 2. tréning szókincsét és nyelvtani szerkezeteit tartalmazza.
(It's 7 o'clock. Alice is at home. She is drinking tea. It's 8 o'clock. Alice isn't at home. She is going to school. It's 9 o'clock. Alice is at school. She is learning. It's 12 o'clock. Alice is at school. She isn't learning. She is eating. It's 3 o'clock. Alice isn't at school. She is at home. She isn't learning. She is playing. It's 7 o'clock. I'm at home. I'm drinking tea. It's 8 o'clock. I'm not at home. I'm going to school. It's 9 o'clock. I'm at school. I'm learning. It's 12 o'clock. I'm at school. I'm not learning. I'm eating. It's 3 o'clock. I'm not at school. I'm at home. I'm not learning. I'm playing.)
Ha sikerült a gyakorlás után 3-szor vagy 5-ször a tréninget ugyanígy, 40 másodperc alatt folyékonyan elmondani, akkor már elemi szinten megtanultatok gondolkozni angolul.
Folytassátok a gyakorlat ismétlését 10-20 alkalommal.


4. Vegyétek át az Egyperces tréningek közül a 6. gyakorlatot. A gyakorlatot legalább 50 másodperc alatt folyékonyan el kell tudnotok mondani emlékezetből. (Ne kezdjetek bele újabb tréningbe mindaddig, amíg nem megy a gyakorlat folyékonyan!)





5. Gyakoroljátok az 5. tréninget mindaddig, amíg nem sikerül 50 másodperc alatt folyékonyan elmondani. Ismételjétek meg a tréninget az első héten10-20 alkalommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése